Graag stel ik me aan u voor!

Over Ons

Marcel VogelHieronder een leuk stuk over Autobedrijf Vogel in het plaatselijk dagblad:

Op de gevel van het markante pand Autobedrijf Vogel op industrieterrein “t Lochter in Nijverdal prijkt binnenkort een andere naam.

Marcel Vogel heeft zijn showroom en werkplaats op deze zichtlocatie langs de N35 verkocht aan een branchegenoot uit Almelo.

De recente verkoop heeft alles te maken met het op leeftijd komen van de voormalige eigenaar en het feit dat zijn twee zonen het bedrijf van hun vader niet willen overnemen.

Marcel woont nu in Wierden, maar hij is geboren en getogen in Almelo.
Door zijn aderen stroomt ondernemersbloed, zijn overgrootvader had een transportbedrijf
met paarden aan de Haven Noordzijde in Almelo, zijn opa en vader beproefden daar hun geluk met een groothandel in bakkerijproducten.
Marcel handelt al sinds 1986 in auto’s hij begon op het grote parkeerterrein van de Almelose groothandel van zijn vader.
In 1993 kocht hij het pand van Auto Schipper aan de Rijssensestraat 121 in Nijverdal en in 2009 opende hij een nieuw en groter pand aan de Rudolf Dieselstraat 13.

Dat hij in de autohandel terecht kwam is vooral te danken aan een besluit van zijn ouders om hun zoon naar het Instituut voor den Autohandel (IVA) in Driebergen te sturen (Leren was niet echt mijn ding en na de Mavo wist ik ook niet goed waar mijn toekomst lag, mijn ouders stuurden me naar de IVA en het bijbehorende internaat, daar moest ik wel leren en ontstond ook mijn liefde voor de autohandel) vertelt Marcel.
Hij legde zich als Volvo Specialist uitsluitend op de verkoop van auto’s van het Zweedse merk.
Maar na de ook voor zijn autobedrijf moeilijke coronatijd verzette Marcel de bakens definitief en ging hij ook nieuwe en gebruikte wagens van andere merken verkopen de nadruk werd gelegd op elektrische auto’s, dat was de eerste jaren na corona een doorslaand succes maar vorig jaar (2023) kwam daar een kentering in, klanten aarzelen nu om een elektrische auto te kopen vanwege de sterk gestegen wegenbelasting en de onduidelijkheid over de fiscale regels na 2026. Dat maakt elektrisch rijden financieel gezien minder interessant vertelt Marcel die eind 2023 besloot zijn bedrijfspand te koop te zetten.

De officiële overdracht aan de eigenaar van Sami Auto’s in Almelo is per 1 maart (2024) een feit.
Dit autobedrijf aan de Lelyweg in Almelo staat bekend als de dealer van Dodge RAM en GM Amerikaanse SUV’s.

Hij mag zijn pand nu verkocht hebben maar dat geldt niet voor zijn autobedrijf. Marcel blijft naar zeggen nog wel een tijdje actief in de autohandel, waarschijnlijk ergens op de achtergrond. Marcel zegt: Want stilzitten is niets voor mij.